Web sitenize Facebook eklentilerini kurmak kolay ve ücretsizdir. Her bölümde ayrı ayrı eklentilerin sayfalarına linkler verdim kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
#1: Beğen Butonu
Beğen Butonu sayfanızın tek tuşla paylaşılmasını sağlar. Sitenizde beğen butonuna basıldığında, kullanıcının Facebook’taki arkadaşlarının haber kaynağında sitenizin linki görünür.
Örnek vermek gerekirse, American Eagle adlı firmanın web sitesinde bulunan Facebook Beğen butonu (şuanda) 5.7 milyon kez tıklanmış. Site günlük ziyaretçilerinin %57’sini Facebook üzerinden almakta ve bir çoğu alış veriş yapmakta.
#2: Gönder Butonu
Gönder Butonu kullanıcıların sitenizdeki içeriği kolaylıkla arkadaşlarına gönderebilmesine olanak sağlar.Beğen butonu ile arasındaki fark ise içeriği sadece seçtiği arkadaşlarına gönderiyor olmasıdır. Sadece kendisine gelmiş bir öneri arkadaşları tarafından da daha büyük merakla incelenecektir.
Örnek vermek gerekirse, bir kuyumcu olduğunuzu düşünün. Gelen kullanıcı sayfanızda gördüğü yüzüğü paylaşmayacak evlenecek olan çiftlere gönderecektir ya da gelin damada 🙂
#3: Yorumlar
Yorumlar kullanıcıların sitenizdeki herhangi bir bölüme yorum yazabilmesini sağlar. Bu eklenti hem kullanımı rahatlatır çünkü kolaydır hem de yorum yapıldığında Facebook’taki arkadaşları da bu yorumu görüp sayfaya gelebilir.
#4: Activity Feed
Activity Feed eklentisi kullanıcının Facebook arkadaşlarının o sitede ne gibi yorumlar yazdığını ya da neleri beğendiğini gösterir. Kullanıcı arkadaşlarının beğenilerine ve yorum yaptığı bölümlere de ayrıca ilgi gösterecektir. Böylelikle site içi trafiğiniz artacaktır.
Buna benzer bir eklentiyi Facebook’tan değil de kendiniz yaptığınızı düşünsenize. Veritabanı bilginizi oldukça zorlamanız gerekebilirdi.
#5: Öneriler
Öneri Eklentisi kullanıcılarınıza belki de beğenebilecekleri öneriler sunmanızı sağlar. Bu kişiselleştirilmiş öneriler sayfadaki trafiği arttıracaktır.
#6: Beğen Kutusu
Beğen Kutusu Web sitenizin Facebook Sayfasını Web sitenizde yayınlar. Böylelikle Facebook sayfanızda yapacağınız herhangi bir güncelleme kullanıcının ana sayfasında görünecektir. Bu da web sitenize sürekli olarak kullanıcıların girmesini sağlayacaktır. Facebook Beğen Kutusu Facebook sayfanızdaki paylaşımları web sitenizde de gösterebilir.
#7: Giriş Butonu
Giriş Butonu Web Sitenize kaydolan kullanıcılar için büyük bir kolaylıktır. Sayfaya giriş yapmak için sadece Facebook Login butonuna tıklayacak olmaları üye olma şanslarını arttırır. (Alttaki) Kaydol butonu ile de tam uyum içinde çalışmaktadır.
Aynı zamanda kullanıcı her Giriş butonuna tıkladığında sizinle izin verdiği bilgilerini paylaşmış olacağından veritabanınızı güncel tutmanız çok daha kolay olacaktır.
#8: Kaydol Butonu
Kaydol Butonu kullanıcıların Facebook bilgileriyle sitenize kaydolmalarını sağlar. Kullanıcılar eğer Facebook’a giriş yapmışlarsa genellikle karşılarına çıkan form dolu olacaktır. Kullanıcılar için Facebook ile bir siteye kaydolmak oldukça basit bir işlemdir. Kullanıcı sadece o siteye özel bir şifre girmek zorundadır o kadar.
Facebook Kaydol butonunu sitelerinizde kullanmanızı özellikle önermekteyiz.
#9: Facepile
Facepile kullanıcının Facebook’taki arkadaşlarından o siteyi hangilerinin beğendiğini gösterir. Sadece kullanıcıların Facebook Profil Resimlerini gösterir. Arkadaşının o sayfayı beğendiğini gören kullanıcı da ister istemez sayfanızı beğenebilir. Sayfanızı beğenen bir kullanıcı da sürekli ziyaretçilerinizden biri haline gelecektir.
Ancak hiç arkadaşı olmayan bir kullanıcı ise ya da hiçbir arkadaşı beğenmemişse o siteyi boş bir kutu görünecektir.
#10: Live Stream
Live Stream eklentisi kullanıcılarınızla aktivite ve yorumları canlı olarak paylaşmanızı sağlar. Bu eklenti Yorumlar eklentisine oldukça benzemektedir.
Bu eklenti sadece son 10-15 yorumu göstermektedir.
Daha çok şu anda gerçekleşen etkinliklerde canlı videolar, yorumlar, anı anlatan linkler vs. göstermek için kullanılır.
Unutmayın, Live Stream’de kullanıcılardan gelen yorumları silemez, düzenleyemezsiniz. Sadece kullanıcıları banlayabilirsiniz.
Tüm Facebook sosyal eklentilerine buradaki sayfadan ulaşabilirsiniz
Peki siz ne düşünüyorsunuz? Web Sitenizde bu eklentilerden kaçını kullanıyorsunuz? Memnunmusunuz ya da yenilerini eklemek istiyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Markanızın Sosyal Medya Danışmanlığı ile daha geniş kitlelere seslenmesini ister misiniz?