Kurumsal Blog Yönetimi
İnternet dünyası ile neredeyse yaşıt olan bloglar basit kurulumu ve kolayca geliştirilebilmesiyle her daim internet kullanıcılarının gözdesi olmuştur. Markalarda blogosferin önemini son beş yılda iyice anlamış ve kurumsal bloglar oluşturmaya başlamışlardır. Özellikle son dönemlerde direk olarak isminin bir sitede geçmesinin sakıncalı olduğu tütün, alkol, ilaç gibi sektörlerde isimsiz şirket bloglarının sayısı iyice arttı.
Dünya genelinde en çok kullanılan blog yönetim aracı olan WordPress kullanıcılarına ücretli/ücretsiz bir çok tema desteği sağlamakta. Yönetimi oldukça basit gibi görünsede kullanıcılar, WordPress yönetiminde profesyonel yardım almak durumundalar. Özellikle de büyük bir şirketi temsil eden bir blog yönetimi söz konusu ise hata yapma şansı çok yüksektir.
Blog için İçerik Nasıl Üretilir?
Blog tutmak göründüğü kadar basit bir iş değildir maalesef. İyi bir blog sahibi olabilmek oldukça yüksek dikkat ve deneyim gerektirmektedir. Özellikle çalışanların haftalık olarak yazılar yazdığı kurumsal bloglarda yazı düzeltmeleri, SEO’ya uygun olarak optimizasyon süreci sürekli olarak yapılması gereken iş kalemlerindendir.
WordPress bloglarda sürekli olarak güncelleme gerektiren eklentilerin yönetimi de profesyonellerce yapılmalıdır. Güncelleme sırasında tek bir kod uyuşmazlığı sitenizin günlerce ulaşılamamasına yol açabilir.
Kurumsal Blog Yönetiminde SEO’ya Uygun İçerik
Ajansınız ile gerçekleştireceğiniz Blog Yönetimi sözleşmenizde mutlaka bakım ve temel SEO ayarlarının yapılmasını şart koşmalısınız. Her yayınlanan yazının mutlaka deneyimli birinin elinden geçmesi gerekmekte. Yalnızca imla değil, uzunluk, kullanılan kelimeler hatta cümle yapıları bile SEO için önemli bir etken. Ayrıca blogunuzdaki makalelerin daha çok kişiye ulaşabilmesi için sosyal ağlar ile entegre bir şekilde çalışacak şekilde ayarların yapılması da ajansınız tarafından yapılması gerekenlerden.
Blog tasarımı kısmında ise bir çok yazılımcı ve ajans sıfırdan bir WordPress temasının hazırlanması gerektiğini düşünse de sadece çok büyük firmalar hariç ücretli temaların yeterli olacağı kanaatindeyim. Çünkü sıfırdan bir tema demek aylarca geliştirme demek. Aylarca süren bir projede de akla gelmeyecek bir sürü sorun yaşanacaktır.
Firmalar bloglarını ajanslara teslim ettikten en çok üç ay sonra analytics raporlarını haftalık olarak incelemeye başlamalı ve siteye gelen ziyaretçilerin durumunu incelemelidirler. Özellikle ziyaretçinin akışını gösteren grafikler dikkatlice incelenmeli ve pazarlanmaya çalışılan ürünün ziyaretçiler tarafından görüntülenip görüntülenmediğine bakılmalıdır. Çünkü blogunuzla amacınız sitenize ziyaretçi çekmek değil ürünlerinizi pazarlamaktır.
Markanızın blogunu profesyonel bir şekilde yöneterek İçerik Pazarlaması Danışmanlığı kapsamında SEO ve Adwords yatırımlarınıza katkıda bulunmamızı ister misiniz?